Obilježen dan škole „Dositej Obradović“ u Blatnici

Prigodnom svečanošću, a zatim slavskim ručkom i lomljenjenjem slavskog kolača, proteklog vikenda obilježenja je Mala Gospojina – krsna slava i dan škole “Dositej Obradović” u Blatnici.

 skola_blatnica

Tokom svečanosti koja je upriličena u centralnoj školi u Blatnici, direktor škole uručio je priznanja penzionisanim prosvjetnim radnicima koji su cijeli radni vijek proveli u blatničkoj školi, učeniku generacije, kao učenicima koji su ostvarili značajne rezultate na školskim takmičenjima.

Direktor škole “Dositej Obradović” Miladin Gotovac, rekao je, da je davne 1908. godine ukazom tadašnje Austrougarske države počela sa radom škola u Blatnici, tako da je ovom manifestacijom ujedno obilježeno 105 godina postojanja ove ustanove. Prema riječima Gotovca, škola u Blatnici je spremno ušla u školsku 2013/14. godinu, u prvi razred upisavši 56 učenika formirajući po jedno odjeljenje u centralnoj školi i područnoj školi u Kamenici, dok su u Rajševi i Mladikovinama formirana mješovita odjeljenja.

Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Blatnici pohađa 486 učenika podijeljenih u 30 odjeljenja. Od toga centralnu školu pohađa 285 učenika podijeljenih u 15 odjeljenja. Osnovna škola „Dositej Obradović“ ima i tri područne škole i to u Kamenici sa 144 učenika, Mladikovinama 30 i Rajševi 27.

Prema podacima Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Teslić u školsku 2013/14. godinu upisano je osam prvačića više, u odnosu na školsku 2012/13. godinu.

Manifestaciji povodom dana škole “Dositej Obradović” prisustvovali su: načelnik opštine Teslić Milan Miličević, zamjenik načelnika teslićke opštine Milovan Stanković, penzionisani i prosvjetni radnici škole, te drugi gosti.

(ASOT)

comments